fbpx
Meer sales en leads. Het belang van een doordachte sales funnel.

Meer sales en leads. Het belang van een doordachte sales funnel.

Het is belangrijk om het concept van de sales funnel of verkooptrechter te begrijpen, omdat het nuttig is om de customer journey – de ‘reis van de klant’ – te visualiseren van ‘awareness’ tot uiteindelijke conversie. De verkooptrechter biedt een handig framework waarmee wij uw bedrijf kunnen analyseren en verbeterpunten kunnen identificeren.

Een verkooptrechter heeft de vorm van een omgekeerde piramide, vergelijkbaar met een echte trechter, waarnaar de metafoor verwijst. De breedte van elke trechter geeft de doelgroepgrootte weer, waarbij de bovenkant van de trechter de breedste is en de onderkant de kleinste.

Bovenaan de trechter staan bijvoorbeeld uw websitebezoekers of gebruikers van mobiele apps en de onderkant van de trechter is meestal een verkoop- of conversiegebeurtenis. Het doel van marketing is het genereren van verkoopleads.

Marketing en de verkooptrechter

De verkooptrechter wordt als het ware gevoed door marketingactiviteiten die bewustwording genereren en de vraag naar een product of dienst vergroten, zoals posts op sociale media, webinars, bloggen over relevante onderwerpen voor uw doelgroep, ad retargeting of sterke SEO.

Het verplaatsen van klanten door de trechter is zorgvuldig georkestreerd met als doel het bewustzijn te vergroten en de potentiële klant te informeren over de voordelen van het kopen van een koopbeslissing.

Het doel van een efficiënt verkoop- en marketingproces is om de conversieratio in elke fase van de trechter te verbeteren, zodat meer klanten de volledige trechter doorlopen.

Na verloop van tijd gaan klanten door de verkooptrechter – van het eerste contact tot de definitieve aankoop. Naarmate de trechter in elke fase smaller wordt, vallen er minder prospects af en zijn er nog maar weinig potentiële klanten over.

Klaar om een kritische blik op uw bedrijf te werpen?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *